Mitt växthus svämmar över av tomater just nu vilket jag givetvis älskar! 😜 Lite svårt dock att hinna äta alla innan de blir för mjuka och dåliga bara genom att ha de i sallad men då kan man ju faktiskt välja att soltorka dem för att sedan kunna äta dem vid ett annat tillfälle.
Ja, soltorka är kanske inte riktigt sant eftersom jag torkar de i ugnen, ugnstorkade då kanske....
Dela ett gäng tomater på hälften, lägg de med skinnsidan ner på en ugnsplåt med bakplåtspapper på. Salta rikligt och ställ sedan in de i ugnen på 100 grader i minst 6 timmar. Detta gör de inte helt torkade utan de har lite seghet kvar i sig vilket jag tycker är fantastiskt gott!
Häll sedan upp i en glasburk som du fyller upp med olja. Kan inte svara på hur länge dessa håller men bra länge är det i alla fall. Ät och njut!
Ja, soltorka är kanske inte riktigt sant eftersom jag torkar de i ugnen, ugnstorkade då kanske....
Dela ett gäng tomater på hälften, lägg de med skinnsidan ner på en ugnsplåt med bakplåtspapper på. Salta rikligt och ställ sedan in de i ugnen på 100 grader i minst 6 timmar. Detta gör de inte helt torkade utan de har lite seghet kvar i sig vilket jag tycker är fantastiskt gott!
Tomaterna krymper väldigt mycket som ni ser så snåla inte med dem! |
Häll sedan upp i en glasburk som du fyller upp med olja. Kan inte svara på hur länge dessa håller men bra länge är det i alla fall. Ät och njut!
Kommentarer
Skicka en kommentar