Panerad fisk eller ska vi kalla det fiskpinnar? Jag antar i alla fall att de flesta brukar panera i vetemjöl och ströbröd men det behöver man verkligen inte göra utan testa att panera i mandelmjöl istället. Blir jättegott och barnen känner ingen skillnad 😋
Denna gången blandade jag också i riven parmesanost i mjölet, blir en härligt god smak. Till fisken blev det färsk potatis direkt från landet och faktiskt också första bondböneskörden. Bondbönor kokar jag bara lätt i saltat vatten ca 1 min, sedan tar man av skalet under rinnande vatten, tillbaka i kastrullen, tillsätt en klick smör och gärna lite pressad vitlök och flingsalt, värm på lite. Mums! Så himla gott. Kokte även några små rödbetor, ljuvligt goda förstås!
Knäck upp äggen och vispa ihop. Häll ut över ett fat. Blanda ihop mandelmjöl med osten, salt och peppar.
Skär koljan i mindre bitar och doppa först i ägget, sedan i mjölblandningen. Lägg åt sidan och fortsätt med nästa bit.
Stek i rikligt med smör så fisken får härlig färg.
Kolja panerad med ägg, mandelmjölk, parmesanost, salt och peppar. |
Denna gången blandade jag också i riven parmesanost i mjölet, blir en härligt god smak. Till fisken blev det färsk potatis direkt från landet och faktiskt också första bondböneskörden. Bondbönor kokar jag bara lätt i saltat vatten ca 1 min, sedan tar man av skalet under rinnande vatten, tillbaka i kastrullen, tillsätt en klick smör och gärna lite pressad vitlök och flingsalt, värm på lite. Mums! Så himla gott. Kokte även några små rödbetor, ljuvligt goda förstås!
Ingredienser mandelpanerad kolja
kolja
mandelmjöl
ägg
riven parmesanost
salt och peppar
Knäck upp äggen och vispa ihop. Häll ut över ett fat. Blanda ihop mandelmjöl med osten, salt och peppar.
Skär koljan i mindre bitar och doppa först i ägget, sedan i mjölblandningen. Lägg åt sidan och fortsätt med nästa bit.
Stek i rikligt med smör så fisken får härlig färg.
Lägg till bildtext |
Gjorde en enkel kall sås till. Hälften majonäs, hälften gräddfil, hacka i lite dill och andra örter tex gräslök, salt och peppar. |
Kommentarer
Skicka en kommentar