Jag odlar ju både vitkål och fänkål i min trädgård. Fänkålen är redan klar men inte vitkålen tyvärr så coleslawn jag gjorde fick köpevitkål men egen fänkål.
Jag använde mig också av fänkålsdillen i vilket gjorde den extra god måste jag säga. Så här gjorde jag:
Skiva kål och fänkål fint, jag gör i matberedare. Häll i en skål och salta väl. Låt stå några minuter och pressa sedan ut det vattnet som samlas. Lägg tillbaka i skålen och tillsätt riven morot + alla övriga ingredienser. Låt gärna stå någon timme innan servering så smakerna hinner utvecklas.
Jag använde mig också av fänkålsdillen i vilket gjorde den extra god måste jag säga. Så här gjorde jag:
Ingredienser
1/2 vitkålshuvud
1 st fänkål
lite hackad fänkålsdill
en stor morot
2 dl majonäs
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
salt och peppar
Skiva kål och fänkål fint, jag gör i matberedare. Häll i en skål och salta väl. Låt stå några minuter och pressa sedan ut det vattnet som samlas. Lägg tillbaka i skålen och tillsätt riven morot + alla övriga ingredienser. Låt gärna stå någon timme innan servering så smakerna hinner utvecklas.
Gott tillbehör till det grillade! |
Kommentarer
Skicka en kommentar