Nu kör vi en tävling igen tycker jag 😊 Denna gången kan du vinna en Paste-box ifrån Santa Maria med deras färska kryddor på tub. Dillpasten ingick i förra månades Smakbox men finns också i smakerna vitlök, oregano, ingefära och herbes de provence. Tror de kan vara supergoda!
Vad behöver du göra för att kunna vinna då? Jo....
Vad behöver du göra för att kunna vinna då? Jo....
- Gilla Santa Maria på Facebook HÄR.
- Gilla Mat & Odla på Facebook HÄR.
- Välj en av tuberna och ge mig tips på en maträtt du skulle tillaga med den, bifoga gärna receptet 😉
2 maj är sista dagen för deltagande!
P.S Fram till 1 maj så får du 20% på din första box om du startar upp en prenumeration hos Smakbox! Ange koden MATOCHODLA.
Åh dill! Jag skulle baka en ansjovispaj med dill. Mums!
SvaraRaderaMvh
Amanda Bach
Amanda.b90@hotmail.com
Garlicpaste
SvaraRaderaPasta med krämig skaldjurssås
Valfri pasta
Skaldjurssås:
1 röd chilipeppar
2 msk vitlökspasta
2 msk olivolja
100 g haricots verts
1 dl soltorkade tomater
200 g kräftstjärtar
100 g räkor
1 msk hackad dill
100 g philadelphiaost
2 dl riven parmesanost
2 dl crème fraiche
salt
vitpeppar
Servera med:
parmesanost¨
Koka pastan och låt rinna av i ett durkslag.
Skaldjurssås: Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och hacka vitlöken. Fräs chili och vitlök i en stekpanna med olja, tills löken börjar ta färg. Dela bönorna på mitten och tillsätt dem till pannan och fräs i ca 2 minuter. Tillsätt tomater, kräftstjärtar, räkor, dill, philadelphiaost, parmesanost och crème fraiche. Rör om och smaka av med salt och peppar. Blanda ner pastan. Servera med riven parmesanost.
Lena
lenasu62@gmail.com
Pasta med champinjoner
SvaraRadera300 g pastaskruvar
2 l vatten
1 msk salt
1 gul lök
250 g champinjoner
1 msk olivolja
1-2 tsk Carlic Paste
1 burk creme fraiche
Koka pasta. Hacka lök och dela champinjoner, stek i olja. Tillsätt Carlic Paste. Blanda ihop tillsammans med creme fraiche och lite salt. Värm upp.
Anle@hotmail.se Anne
Världens enklaste såsrecept till grillen eller korven eller vad ni vill.
SvaraRadera1 burk creme fraiche i den fetthalt man själv vill
riven vitlök, eller vitlök på tub nu då. Perfekt!!!
salt och svartpeppar
Detta äter vi flera gånger i veckan sommartid. Jättegott till klyftpotatis i ugn.
Och jag följer såklart på facebook.
Annika Andersson
annkina@gmail.com
Herbes de Provence, och jag gör:
SvaraRaderaHelstekt kyckling med mycket smak
Fyll kycklingen med:
1/2 röd och 1/2 gul hackad paprika
1/2 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
2 msk Santa Maria Herbes de Provence
1/2 hackad ekologisk citron (skalet också)
1 liten hackad tomat
Jag gnider in kycklingen med ytterligare 2 msk örtpasta + salt och peppar. Ugnsstek i ca 1 timme eller tills köttsaften är klar. Servera med ris med rostade hasselnötter och en grönsallad.
Hälsningar
Paola
paola.allegrini@ymail.com
Följer på fb som Paola Allegrini