Jag köpte 4 påsar med färskpotatis ifrån Olsegården på matmässan Passion för mat förra veckan bland annat dessa två vackra delikatessorter
Violet queen och
Cecile.
|
Snygga färger! |
Vi ugnsrostar oftast vår potatis och det finns några tips för att få de sådär lite extra knapriga på utsidan och mjuka på insidan. Så här gör jag:
Skär potatisen i klyftor eller om de inte är så stora i två halvor. Lägg i en ugnsform eller plåt. Ringla över en god olivolja, krydda med havssalt och svartpeppar. Hacka färsk rosmarin och timjan och ringla över. Pressa även över 2 vitlöksklyftor. Blanda runt och se till att potatisarna ligger i ett lager.
|
Innan ugnen. |
In i ugnen på 180 grader i 30 min. Höj sedan värmen till ca 225 grader och kör ytterligare ca 5 min eller tills du ser att potatisen har fått fin rostad färg. Det ska "bubbla" på ytan, då blir de krispiga på ytan vilket är väldigt gott.
Lycka till!
|
Tyvärr behåller de inte sin vackra färg i ugnen..... |
Kommentarer
Skicka en kommentar