Den här rätten är lätt och snabblagad och framför allt väldigt god. Krämig kyckling med alla mina favoritsmaker såsom vitlök, soltorkade tomater, oliver, grädde och fetaost. Mums!
Den här rätten är också en typisk LCHF-rätt, låg i kolhydrater, hög i fett och lagom med protein. Väldigt mättande vilket gör att man inte behöver ta så mycket. Jag serverade den med lite sallad i form av ruccola och spenatblad, olivolja och parmesanost.
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingbitarna i smör så dom får färg, salta och peppra och lägg över i en ugnsform.
Blanda ihop grädde och krämen av soltorkade tomater. Pressa i vitlöksklyftorna.
Bryt fetaosten med fingrarna och lägg över kycklingen, häll oliverna över. Häll gräddsåsen över, in i ugnen i ca 20-25 min.
Servera med en grönsallad.
Den här rätten är också en typisk LCHF-rätt, låg i kolhydrater, hög i fett och lagom med protein. Väldigt mättande vilket gör att man inte behöver ta så mycket. Jag serverade den med lite sallad i form av ruccola och spenatblad, olivolja och parmesanost.
Ingredienser ca 8 portioner
1,5 kg kycklinglårfiléer
salt och peppar
6 dl vispgrädde
2-3 stora msk kräm av soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
2 pkt fetaost
en burk oliver
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingbitarna i smör så dom får färg, salta och peppra och lägg över i en ugnsform.
Blanda ihop grädde och krämen av soltorkade tomater. Pressa i vitlöksklyftorna.
Dom här oliverna gillar jag, givetvis med kärnan kvar. |
Bryt fetaosten med fingrarna och lägg över kycklingen, häll oliverna över. Häll gräddsåsen över, in i ugnen i ca 20-25 min.
Lagom med färg och krämig. |
Ruccola, spenat, olivolja, pumpafrön och parmesanost. |
Servera med en grönsallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar