Tänkte dela med mig av nyårsaftonens förrätt vilket var ett recept som jag såg Leila göra i hennes nyårsprogram. Påminner ju extremt mycket om en ceviche men den här är med melon vilket jag inte tror man vanligtvis brukar ha i en ceviche.
En riktigt fräsch och god rätt. Vi valde att utöver pilgrimsmusslorna även ha kräftstjärtar i vilket man givetvis kan hoppa över. Vi hade råa kräftstjärtar som jag stekte på snabbt, så himla god smak, helt annorlunda mot om du kokar kräftor.
Blanda skaldjuren med olivolja, lime, salt och peppar. Låt stå medans du gör salsan.
Skär melonerna i små tärningar och lägg i en skål. Gör likadant med avocadon och gurkan som du först skalar. Lägg i skålen. Skär det gröna från löken i skivor och ringla över tillsammans med lite färsk koriander och chiliflakes. Blanda runt.
Glanda ingredienserna till dressingen och rör runt med salsan.
Grilla/stek skaldjuren snabbt, kräftorna ska bara få lite färg, viktigt att det inte blir torrt.
Lägg upp salsan i en skål eller i pilgrimsskal som jag gjorde. Fördela skaldjuren över.
Mums så gott detta var! |
En riktigt fräsch och god rätt. Vi valde att utöver pilgrimsmusslorna även ha kräftstjärtar i vilket man givetvis kan hoppa över. Vi hade råa kräftstjärtar som jag stekte på snabbt, så himla god smak, helt annorlunda mot om du kokar kräftor.
Ingredienser för 8 personer
16 st pilgrimsmusslor
16 st råa kräftstjärtar
1/2 galiamelon
1/2 cantalopuemelon
1-2 avocado
1/2 gurka
en knippe salladslök
chiliflakes efter smak
lite färsk koriander
olivolja
saft från 1 lime
salt och peppar
Dressing
saften från 1-2 lime
3 msk olivolja
1/2 klyfta vitlök, riven
några droppar tabasco
salt och peppar
Blanda skaldjuren med olivolja, lime, salt och peppar. Låt stå medans du gör salsan.
Skär melonerna i små tärningar och lägg i en skål. Gör likadant med avocadon och gurkan som du först skalar. Lägg i skålen. Skär det gröna från löken i skivor och ringla över tillsammans med lite färsk koriander och chiliflakes. Blanda runt.
Glanda ingredienserna till dressingen och rör runt med salsan.
Grilla/stek skaldjuren snabbt, kräftorna ska bara få lite färg, viktigt att det inte blir torrt.
Lägg upp salsan i en skål eller i pilgrimsskal som jag gjorde. Fördela skaldjuren över.
Kommentarer
Skicka en kommentar