Hoppas ni hade en lika trevlig nyår som vi hade! Vi hade våra vänner över som vi alltid firar nyår med, vi brukar köra vartannat år och i år var det vi som stod för maten.
Vi hade välkomstdrink, förrätt, huvudrätt och efterrätt. Och fyrverkerier vid 12-slaget såklart. Småbarnen blev lite rädda så dom stod i altandörren på insidan och kikade ut, gullisar 😘. Vädret var inget vidare vid tolv-slaget, vi hade regn mest hela tiden.
Tänkte börja med att bjuda på receptet på välkomstdrinken. Den var supergod och enkel! Recept från Leilas nyårsmat. Barnen drack en bubblig rosé cider ifrån Kivik som följde med i senaste Smakboxen. Mycket populär hos barnen!
Skär melonen i 2 cm stora bitar, lägg i en form eller låda som får plats i frysen och frys i 2 timmar.
Lägg melonen, sockret, limen och vaniljpulvret i en mixer tillsammans med en skvätt prosecco. Mixa och tillsätt sedan lite prosecco i taget tills flaskan är slut. Servera i champagneglas!
Återkommer med övriga recept som vi bjöd på under nyårsaftonen.
Vi hade välkomstdrink, förrätt, huvudrätt och efterrätt. Och fyrverkerier vid 12-slaget såklart. Småbarnen blev lite rädda så dom stod i altandörren på insidan och kikade ut, gullisar 😘. Vädret var inget vidare vid tolv-slaget, vi hade regn mest hela tiden.
Tänkte börja med att bjuda på receptet på välkomstdrinken. Den var supergod och enkel! Recept från Leilas nyårsmat. Barnen drack en bubblig rosé cider ifrån Kivik som följde med i senaste Smakboxen. Mycket populär hos barnen!
Ingredienser ca 8 glas
1 flaska prosecco
1 liter melontärningar av Galiamelon
2 msk råsocker
saften av 1 lime
en knivsudd vaniljpulver
Skär melonen i 2 cm stora bitar, lägg i en form eller låda som får plats i frysen och frys i 2 timmar.
Lägg melonen, sockret, limen och vaniljpulvret i en mixer tillsammans med en skvätt prosecco. Mixa och tillsätt sedan lite prosecco i taget tills flaskan är slut. Servera i champagneglas!
Återkommer med övriga recept som vi bjöd på under nyårsaftonen.
Kommentarer
Skicka en kommentar