En av produkterna som låg med i förra gångens Smakbox var en kryddblandning från Santa Maria som heter Korean BBQ Bulgogi. Fick googla lite för att ta reda på vad Bulgogi var och kom fram till att det är en väldigt vanlig rätt i Korea. Man använder fint nötkött typ ryggbiff, entrecote eller liknande och blandar det med en kryddblandning, wokar det och serverar i salladsblad tillsammans med tex ris.
Jag wokade mitt kött tillsammans med vitkål och serverade i bindsallatblad tillsammans med en chilisås. Supergott, enkelt och lite "tacoaktigt" 😜
Lägg köttet i en skål och tillsätt kryddblandningen, oljan och vattnet. Rör runt och låt gärna marinera en stund. Strimla vitkålen och stek på i kokosolja tillsammans med köttet.
Blanda ihop majonäs, creme fraiche, sweet chili och krydda med salt och peppar.
Servera köttet i salladsblad typ bindsallat och ringla över såsen.
Ät och njut! Det blir kletigt 😂
Kryddblandningen. |
Färdigt för woken. |
Jag wokade mitt kött tillsammans med vitkål och serverade i bindsallatblad tillsammans med en chilisås. Supergott, enkelt och lite "tacoaktigt" 😜
Ingredienser
1 kg strimlad ryggbiff eller liknande kött
2 påsar korean bbq bulgogi
4 msk olja
2 msk vatten
en bit vitkål
1 dl majonäs
1 dl creme fraiche
några msk sweet chili sås (efter smak)
salt och peppar
bindsallat
Lägg köttet i en skål och tillsätt kryddblandningen, oljan och vattnet. Rör runt och låt gärna marinera en stund. Strimla vitkålen och stek på i kokosolja tillsammans med köttet.
Blanda ihop majonäs, creme fraiche, sweet chili och krydda med salt och peppar.
Servera köttet i salladsblad typ bindsallat och ringla över såsen.
Ät och njut! Det blir kletigt 😂
Chilisås |
Servera i sallatsblad och ringla över såsen |
Kommentarer
Skicka en kommentar