Snö och regn blandat.....suck, ja man kan tycka vad man vill om vädret men lite mysigt är det allt, i alla fall när man är inomhus och äter god mat :-) Nu har vi ju verkligen grytornas tid här och om du har en crock pot så tycker jag du ska använda den för jäklar vad mört köttet blir!
Den här grytan nedan gjorde vi härom dagen på morgonen. Tog 15 min att förbereda! Och sedan när vi kom hem på em var det bara att koka potatis och göra blomkålsmos. Smidigt!
Skär köttet i grytbitar. Skär löken i klyftor. Lägg allt i crock potten. Pressa över vitlöken.
Skär morötterna i skivor och lägg över, tillsätt fond, lagerblad och alla kryddor.
Häll över tomaterna och vinet, blanda runt. Sätt på låg värme 7-8 timmar.
Koka potatis, ris eller vad du nu vill ha till, jag körde på blomkålsmos. Klart!
Kanske något för lördagen?? ;-)
P.S Går förstås att göra i vanlig gryta också, kör dock länge, gärna 3 h!
Den här grytan nedan gjorde vi härom dagen på morgonen. Tog 15 min att förbereda! Och sedan när vi kom hem på em var det bara att koka potatis och göra blomkålsmos. Smidigt!
Ingredienser
1,5 kg högrev
5-7 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2-3 morötter
3 torkade lagerblad
2 msk köttfond
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
salt och peppar
örtkryddor tex franska örter efter smak
1 burk krossade tomater
3 dl rött vin
Skär köttet i grytbitar. Skär löken i klyftor. Lägg allt i crock potten. Pressa över vitlöken.
Skär morötterna i skivor och lägg över, tillsätt fond, lagerblad och alla kryddor.
Häll över tomaterna och vinet, blanda runt. Sätt på låg värme 7-8 timmar.
Koka potatis, ris eller vad du nu vill ha till, jag körde på blomkålsmos. Klart!
Kanske något för lördagen?? ;-)
P.S Går förstås att göra i vanlig gryta också, kör dock länge, gärna 3 h!
Kommentarer
Skicka en kommentar