Oj vilken middag vi åt igår på
SK Mat & Människor!! Som jag berättade igår så skulle vi fira min sambo som snart fyller 50 år. Det var Jonnys bror Martin och hans sambo och farmor som var med.
Vi inledde med champagne och sedan åt vi en 7-rätters smakmeny med nytt vin till varje rätt:
- Tartar på hälleflundra smaksatt med havtorn och ättika, forellrom, kräftmajonnäs, kålrabbi och sojainkokt tapioka.
- Bakad, mjölksyrad och friterad jordärtskocka med basilika, hyvlade champinjoner och pulver på torkad Karl-Johan svamp.
- Färsk löjrom från Kalix med ugnsbakad potatis och dill.
- Utegris från Gråbo med broccoli, persiljefärskost och friterad kronärtskocka.
- Hängmörad lammrostbiff med brynt svampkräm, trattkantareller, morot och sky med sherrysyrad lök.
- Extralagrad blåmögelost med örter, äpple och lagerblad.
- Rårörda lingon med kanel, getyoghurt, mörk chokladkaka, lingonsorbet och maränger.
Ja, ni förstår ju att det var gott ;-) Det är Stefan Karlsson som driver denna restaurangen och det speciella med denna förutom att dom lagar otroligt god mat med råvaror från närområdet är att köket inte har några väggar. Man ser rakt in på kockarna och får följa dom vid matlagningen och upplägget. Riktigt kul! Jag kan verkligen rekommendera er att gå dit och äta om ni inte varit där innan!
|
En av dom 7 helt otroligt goda vinerna som vi drack. |
|
2 av dom duktiga kockarna. |
|
Den blivande 50-åringen (till höger) med brorsan. |
Tack Martin, Pernilla och Annika för en fantastiskt middag! På torsdag drar vi till Grekland för att fira vidare med vår blivande 50-åring :-)
Kommentarer
Skicka en kommentar