Nu är helgen här och då kanske ni har lite mer tid för att grilla?? Har du testat att röka lax på grillen?? Jättegott! Och faktiskt väldigt enkelt också.
Till laxen blev det tzatziki och ugnsgrillade grönsaker, alla mina älskade medelhavssmaker ;-)
Droppa lite olivolja över laxen och smeta in. Krydda med valfri rubbing, salt och peppar och låt gärna stå i kylen några timmar.
Förbered grillen för indirekt grillning. Försök hålla runt 110-125 grader. Lägg laxen på indirekt värme, i med en termometer och häll rökspån på glöden, ungefär en näve. På med locket och försök få ner värmen genom att mixtra med ventilerna. Laxen ska upp i 48-50 grader, inte mer. Tog för mig ca 35 min. Laxen fick fin rökfärg och smakade helt perfekt!
Så, ut och testa nu med dig och ha en trevlig helg!
Till laxen blev det tzatziki och ugnsgrillade grönsaker, alla mina älskade medelhavssmaker ;-)
Ingredienser
en hel bit laxsida
olivolja
rubbing av något slag (ta någon du gillar)
salt och peppar
Droppa lite olivolja över laxen och smeta in. Krydda med valfri rubbing, salt och peppar och låt gärna stå i kylen några timmar.
Förbered grillen för indirekt grillning. Försök hålla runt 110-125 grader. Lägg laxen på indirekt värme, i med en termometer och häll rökspån på glöden, ungefär en näve. På med locket och försök få ner värmen genom att mixtra med ventilerna. Laxen ska upp i 48-50 grader, inte mer. Tog för mig ca 35 min. Laxen fick fin rökfärg och smakade helt perfekt!
Så, ut och testa nu med dig och ha en trevlig helg!
Kommentarer
Skicka en kommentar