Ugnsrostad färskpotatis med örter och parmesanost

Jisses vilken god mat jag fick till igår! Medelhavssmaker rakt över, älskart! Jag grillade kycklingben som först rubbats med Adams rib rub och bratwurst. Till detta gjorde jag färskpotatis i ugnen som jag sedan smaksatte med härliga kryddor och parmesanost. Stekte också på färska kantareller och serverade det hela med pesto. Tipp topp hela vägen om jag får säga det själv ;-)

smörstekta kantareller

Har tipsat om Adams rib rub många gånger och har ni inte testat den ännu så gör det! Finns i de flesta mataffärer och framförallt kyckling och fläskkött blir jättegott på grillen med denna rub. Finns också att beställa på tex Extreme food.

ugnsrostad färskpotatis med parmesanost


Ingredienser ugnsbakad färskpotatis
färskpotatis
olivolja
salt och peppar
franska örter
färsk basilika
färsk dragon
en vitlöksklyfta
parmesanost
ruccola

Gör rent potatisen och dela om dom är stora. Lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja, salt, peppar och franska örter. In i ugnen på 200 grader ca 30-35 min.

Mixa ca 1 dl olivolja med dom färska örterna och häll upp i en skål. Pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra.

När potatisen är klar ringlar du över örtoljan och blandar runt. Tillsätt ruccola och riven parmesanost, blanda runt lite till. Servera med kycklingen, korven, smörstekta kantareller och pesto.


Jag serverade också med lite färsk spenat i botten!





Kommentarer

Skicka en kommentar