Vad är det med den svenska sommaren egentligen?? Just nu ser det ut precis som det gjorde förra året, inget kul alls. Vi målar ju huset just nu och får göra det emellan regnskurarna så gott vi kan, som tur är kommer solen fram på em så det har blivit sen målning dom senaste kvällarna.
Härligt är iallafall att det kan börjas skördas lite överallt. Vi har plockat dom första kantarellerna, blåbär, hallon, vi har massor med jordgubbar och skördade även dom första potatisarna häromdagen.
Gjorde en god kycklinggryta som jag serverade med dom nyplockade potatisarna, så himla gott, testa detta!
Skär kycklingen i mindre bitar, fräs upp i en stekpanna i olja och smör. Lägg åt sidan. Skär upp squash, paprika och lök i mindre bitar. Stek i smör. Lägg tillbaka kycklingen.
Tillsätt grädde, kalvfond, tomatpuré och philadelphiaost. Krydda och pressa i vitlöken. Halvera rädisorna och tillsätt till grytan. Låt koka upp och koka en stund så det tjockar till sig. Det sista du gör är att hacka basilikabladen och tillsätt till grytan.
Servera med nykokt färskpotatis och som jag gjorde, kokt blomkål och broccoli.
Ha en trevlig lördag!!
Härligt är iallafall att det kan börjas skördas lite överallt. Vi har plockat dom första kantarellerna, blåbär, hallon, vi har massor med jordgubbar och skördade även dom första potatisarna häromdagen.
Gjorde en god kycklinggryta som jag serverade med dom nyplockade potatisarna, så himla gott, testa detta!
Ingredienser kycklinggryta
ca 1 kg kycklinglårfilé
1 st gul lök
ett knippe rädisor
en stor squash
en paprika
ca 2 dl vispgrädde
ca 1 dl philadelphiaost
1 msk kalvfond
2 msk tomatpuré
salt och peppar
franska örter
färska basilikablad (kan hoppas över)
2 vitlöksklyftor
olivolja/smör
Skär kycklingen i mindre bitar, fräs upp i en stekpanna i olja och smör. Lägg åt sidan. Skär upp squash, paprika och lök i mindre bitar. Stek i smör. Lägg tillbaka kycklingen.
Tillsätt grädde, kalvfond, tomatpuré och philadelphiaost. Krydda och pressa i vitlöken. Halvera rädisorna och tillsätt till grytan. Låt koka upp och koka en stund så det tjockar till sig. Det sista du gör är att hacka basilikabladen och tillsätt till grytan.
Servera med nykokt färskpotatis och som jag gjorde, kokt blomkål och broccoli.
Ha en trevlig lördag!!
Kommentarer
Skicka en kommentar