Kärleksmums! Så himla gott tycker jag och så himla enkelt att göra. Jag har redan ett recept på kärleksmums här på bloggen men eftersom jag sedan snart 4 år tillbaka utesluter gluten ur min kost så fick det denna gången bli en glutenfri variant. Jag hittade receptet på LCHF-arkivet där man för övrigt kan hitta många bra recept, in och kika!
Börja med att vispa äggen ihop med sötströ till det blir fluffigt. Det tar längre tid med sötströ än vanligt socker så ha tålamod ;-)
Blanda ihop dom torra ingredienserna. Koka upp 1 dl grädde och lägg i smöret. Låt stå tills smöret smält helt.
Blanda ihop allt med äggvispet och häll över i en form ca 20x30 cm med bakplåtspapper i botten.
In i ugnen på 175 grader i ca 20 min. Testa med en sticka så det inte blir något klet. Ta ut och låt svalna lite.
Häll resterande grädden i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar, rör tills chokladen smält. Häll blandningen över kakan och strö kokosflingor över. Skär i lagom bitar och njut!
Ingredienser
75 g smör
1 dl kokosflingor
100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
4 msk kakao
1 krm vaniljpulver
2 tsk bakpulver
2 msk kokosmjöl
1 1/2 dl mandelmjöl
1 dl sötströ
3 ägg
Börja med att vispa äggen ihop med sötströ till det blir fluffigt. Det tar längre tid med sötströ än vanligt socker så ha tålamod ;-)
Blanda ihop dom torra ingredienserna. Koka upp 1 dl grädde och lägg i smöret. Låt stå tills smöret smält helt.
Blanda ihop allt med äggvispet och häll över i en form ca 20x30 cm med bakplåtspapper i botten.
In i ugnen på 175 grader i ca 20 min. Testa med en sticka så det inte blir något klet. Ta ut och låt svalna lite.
Häll resterande grädden i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar, rör tills chokladen smält. Häll blandningen över kakan och strö kokosflingor över. Skär i lagom bitar och njut!
Kommentarer
Skicka en kommentar