|
Så himla fin! |
I år är första gången jag odlar svartkål. Har varit lite rädd för att odla kål innan då jag dom gångerna jag testat fått så otroligt mycket kålfjärilslarver. Än så länge går det bra med svartkålen i alla fall ;-) Jag har faktiskt börjat skörda lite redan, tar ett blad här och var och steker på tillsammans med lite andra grönsaker. Kålen har ju en rätt så kraftig smak och jag har läst mig till att efter frosten har kommit så blir smaken mildare. Plantorna är i alla fall stora och fina och växer på bra, hoppas jag får behålla dom fram till vintern nu.
Nedan ser ni köttfärssås tillsammans med lite stekta grönsaker, bland annat kålen, squash och aubergine. Till det lite fetaost och oliver. Så gott och så enkelt!
Läckra bilder! Svartkålen en stor favorit här.
SvaraRaderaAllt gott
Anette
Så roligt att läsa om era odlingar! Svartkål måste jag också försöka mig på när vi skall anlägga trädgårdsland i vår :)
SvaraRadera