Vi fortsätter väl med grilltemat ;-) Det blev faktiskt grillning hela helgen lång och igår söndag så grillade jag pumpa och grillspett. Grillspetten bestod av vanliga grytbitar av nöt och paprika. Jag kryddade väl innan med salt, peppar och grillkrydda och glazade under grillningen.
Pumpan, det var första gången jag
tillagade den på grillen. Väldigt enkelt, skiva upp den, pensla med olivolja,
salt, peppar, vitlökspulver och paprikapulver. Började med att ge dom rätt
mycket färg på direkt grillning på båda sidor, sedan la jag över dom för
indirekt grillning och där fick dom ligga ungefär 20 min. Sedan la jag upp dom på ett fat som jag först bottnade med ruccola, ringlade öer olivolja och toppade med getost. Blev väldigt gott!
Till köttet och pumpan blev det min
underbart goda basilikamajonäs. Recept på den hittar du HÄR.
Hej,
SvaraRaderaOch tack för en inspirerande blogg!
I söndags grillade vi el. rättare sagt rökte lax på grillen. Men björkspån.
Marinerade laxfiléerna i chili, salt, peppar och massa lime. Till detta så serverade jag kokt potatis, kall dill/lime sås gjord på crème fraiche, gräddfil, lime, salt och peppar. Och en sallad med blandade grönsaker och balsamico med fikon.
Tror detta toppar min topp 5 lista av goda saker att grilla.
mvh, Torild
Mmmm, det där låter fantastiskt gott!
Radera