Goda sillar, gravad lax, potatis, ägg och senapssås! |
Ingredienser saffransgravad lax
mittenbiten av en laxfilé ca 700 g
salt ca ½ dl
socker ca 1 dl
2 tsk grovt stötta vitpepparkorn (lite mindre om du inte vill ha det så starkt)
1 påse saffran (eller 2 om du vill ha mycket saffranssmak)
1 knippa dill
Lägg laxen i en form. Stöt vitpepparkornen tillsammans med saltet, sockret och saffranen i en mortel, fördela över laxen. Hacka dillen och fördela över laxen. Avsluta med att klappa in alltihopa med händerna. Plasta in laxen. Ställ sedan något tungt på laxen, jag tog en tung mortel och ställde på ett fat. Ställ i kylen i 48 timmar. Ta sedan bort all inläggning och skär i skivor.
Ingredienser senap- och honungssås
2 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
1½ msk honung
lite hackad dill
salt och peppar
Blanda ihop alla ingredienser och ställ kallt innan servering.
Lunchen idag blir samma som middagen igår men eftermiddagens middag blir BBQ-grillad lammstek. Ska bli så gott! GLAD PÅSK PÅ ER!!
P.S En annan himla god gravad lax är rödbetsgravad, supergott! Recept hittar du HÄR.
Kommentarer
Skicka en kommentar