Räcker gott och väl med en halv skiva, brödet är mättande :-) |
Kan ju berätta direkt att brödet inte är något lchf-bröd eftersom det innehåller både havregryn och bovetemjöl men brödet är glutenfritt och tycker jag kan fungera ibland. Framför allt är jag ute efter att hitta glutenfria bröd som kan passa till barnen och det här funkade faktiskt. Framför allt till minstingen, han tyckte brödet var jättegott vilket ju är bra. Barnen får ju i sig massor med gluten på dagis och skola så då tycker jag man kan försöka dra ner på det litegrann här hemma istället.
Ingredienser 8 havrekakor
20 g jäst
25 g rumstempererat smör
40 g honung
500 g mjölk
200 g bovetemjöl
100 g glutenfria havregryn
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
20 g fiberhusk
Blanda jäst, smör och honung i en stor skål till en jämn massa. Tillsätt sedan mjölken och blanda tills det är klumpfritt. Tillsätt övriga ingredienser och låt sedan stå med plastfolie och jäsa i 2 timmar.
Klicka ut degen i 8 bitar på två ugnsplåtar. Använd en slickepott som du först oljar in och försök få dom runda och tunna, ca 12 cm i diameter. Låt jäsa ytterligare 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda kakorna i ca 15 minuter, ha koll så dom inte får för mycket färg.
Jag tyckte dessa var jättegoda, absolut inte sista gången jag gjorde dom :-)
Kommentarer
Skicka en kommentar