Stora tydliga bokstäver ska få kunden att hitta rätt krydda direkt. |
Med på eventet var stjärnkocken
Paul Svensson som stod för matlagningen. Vi blev bjudna på flera smårätter som
allihopa var kryddade med dom goda färska ekologiska kryddorna. Alltihop var
fantastiskt gott, han har sinne för smaksättning den där Paul ;-)
Kvällen inleddes med en grön
välkomstdrink som jag tyvärr glömde ta kort på (!) och två aptitretare i form
av en liten potatis med en matjesill på toppen, kryddad med senap, dill och gräslök och även en råbiff, kryddad med lök, kapris, rosmarin och buskkrasse. Mycket goda båda två.
Paul förbereder faten. |
Jerry och Gertrud |
Sedan fick vi sätta oss till bords och där berättade Jerry Orrebacken ifrån
SPISA om deras kryddor, hur produktionen och odlingen går till mm.
Jätteintressant för en odlingsfantast som jag själv. Sedan tog örtexperten
Gertrud Mark över som berättade om flera av örterna, dess användningsområde,
historian, tips osv. Efter varje örtpresentation så kom det in en rätt tillagad
av Paul som han presenterade och berättade lite mer om.
Paul presenterar en av rätterna. Ylva var värdinna för kvällen, kul att träffas igen! |
De rätter vi fick smaka på var:
Rimmad torsk med bönor och ärtor som var kryddad med mynta.
Sedan fick vi in en skål med ett ägg i botten, över detta låg det svamp (osäker på vilken, kanske trattisar?) kryddad med rostad lök, lakritsrot, dragon och persilja.
Sedan kom min favorit, fläsksida med persiljerötter, senap, persilja och lagerblad.
Till avslutning blev det en efterrätt som satt perfekt, tunna äppleskivor i smördeg, kryddad med citronmeliss och fänkålsdill.
Vi avslutade med ett litet örtquiz med frågor baserade på det som vi fått höra under kvällen som jag gick å vann J. När det sedan var dags för hemgång så fick vi med oss en goodiebag i form av kryddor (givetvis) så nu blir det till att laga mat med dessa godingar.
Tack SPISA, Spot and Tell och givetvis Paul Svensson för en trevlig kväll med fantastisk mat och också kul att träffa massa bloggkollegor! :-)
Vi ni se fler bilder från eventet så finns det massor på Instagram under hashtagen: #spisaörter
Åh ja, den menyn känner vi igen från när vi var på träffen i Malmö och efterrätten glömmer vi verkligen inte i första taget! Kryddorna stod otroligt länge, gräslöken kastade vi ut för bara någon vecka sedan!
SvaraRaderaVilken trevlig kväll! Synd att jag inte kunde vara med. Hoppas det anordnas fler matglada event snart så jag får tillfälle att vara med! :)
SvaraRaderaVilka fina bilder du tog och vilken trevlig kväll vi hade :)
SvaraRaderaHoppas du haft en fin helg!
Linda