I söndags när jag kom hem ifrån helgens bravader så ville jag ju givetvis inte ställa mig och laga till något brakmiddag. Perfekt då var ju att sambon hade tagit fram fläskkotletter från frysen och hade önskemål om "fläskkotletter i grönpepparsås". Enkel husmanskost som smakade helt fantastiskt och som gick väldigt snabbt att tillaga :-) Sånt gillar vi ;-) (ibland).....
Hacka lökarna. Smält smöret i en stekpanna, salta och peppra köttet. Bryn köttet hastigt på båda sidor så dom får lite färg. Lägg åt sidan på tex en tallrik.
Smält lite mer smör, lägg i den hackade löken och mortlade grönpepparkorn och fräs på. Tillsätt grädden, kalvfond, soja och konjak. Blir såsen för tunn så tillsätt lite maizena. Lägg i köttet igen och låt stå och puttra i ca 15 min.
Servera med tex ugnsrostade grönsaker.
Ingredienser
fläskkotletter
smör
2 schalottenlökar
1 msk torkad grönpeppar
6 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
1 msk soja
1 tsk konjak
salt och peppar
ev maizena
Hacka lökarna. Smält smöret i en stekpanna, salta och peppra köttet. Bryn köttet hastigt på båda sidor så dom får lite färg. Lägg åt sidan på tex en tallrik.
Smält lite mer smör, lägg i den hackade löken och mortlade grönpepparkorn och fräs på. Tillsätt grädden, kalvfond, soja och konjak. Blir såsen för tunn så tillsätt lite maizena. Lägg i köttet igen och låt stå och puttra i ca 15 min.
Servera med tex ugnsrostade grönsaker.
Kommentarer
Skicka en kommentar