Jag är ju svag för choklad så när det kommer till att baka så får det gärna vara lite chokladigt såsom tex en kladdkaka. Den här kladdkakan är dessutom nyttig så den kan man äta med gott samvete. Jag åt den med lite egenodlade hallon och en klick kokosgrädde (även om inte grädden kom med på bilden ;-) ) och till och med barnen älskade den vilket ju är ett toppen betyg :-) Receptet hittade jag på bloggen Fyscoachen.
Ingredienser
2 dl mandelmjöl
kokosolja till formen (eller smör)
1 dl riven kokos
5 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
½ tsk salt
2 msk kokosolja
1 msk honung
3 ägg
10 dadlar
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en liten form med löstagbara kanter ca 18 cm i diameter med kokosolja och häll sedan i riven kokos.
Blanda ihop dom torra ingredienserna i en skål. Mixa dadlarna med kokosflingorna i en matberedare. Tillsätt äggen och honungen och mixa igen.
Smält kokosoljan och tillsätt den + de torra ingredienserna till äggsmeten, mixa igen.
Häll ut smeten i formen och ställ in i ugnen ca 8-10 min. Ta ut och låt svalna och ställ sedan i kylskåpet minst en timme innan den serveras med tex hallon och vispad kokosgrädde. Mums!!
Mums!
SvaraRadera