Äntligen fick vi lite sol igen! Det har blåst rejält idag men det har i alla fall inte regnat något som det ju har gjort i några dagar nu, rejält också!
Idag blev det ett löppass när sambon kom hem, det gäller att passa på så länge vädret är bra. Tunga ben idag men det gick bra ändå. Konstigt det där ändå, att benen känns så otroligt tunga ibland och nästa gång känns det som man flyger fram ;-) (nästan). Hmmm........
Nu när vardagarna är tillbaka är det dags för den lättlagade maten igen, det blir inga långa stunder som jag står vid spisen men det behövs ju inte heller, det är väldigt lätt att få till något gott på kort tid som tex den här grönsaksrätten jag gjorde idag. Fänkål och blomkål fick vara huvudrollsinnehavare och det blev riktigt gott!
Dela fänkålen i klyftor och lägg i en ugnsform. Dela blomkålen i mindre bitar och lägg även den i formen. Hacka örterna och ringla över tillsammans med oljan. Häll på en skvätt vitt vin, salta och peppra.
In i ugnen på 200 grader i ca 30-35 min.
Serverades idag med tzatziki och färsspett. Enkelt och gott!
Idag blev det ett löppass när sambon kom hem, det gäller att passa på så länge vädret är bra. Tunga ben idag men det gick bra ändå. Konstigt det där ändå, att benen känns så otroligt tunga ibland och nästa gång känns det som man flyger fram ;-) (nästan). Hmmm........
Nu när vardagarna är tillbaka är det dags för den lättlagade maten igen, det blir inga långa stunder som jag står vid spisen men det behövs ju inte heller, det är väldigt lätt att få till något gott på kort tid som tex den här grönsaksrätten jag gjorde idag. Fänkål och blomkål fick vara huvudrollsinnehavare och det blev riktigt gott!
Ingredienser
2 fänkål
½ blomkålshuvud
en näve körsbärstomater
färsk dragon
färsk timjan
rapsolja eller olivolja
en skvätt vin
salt och peppar
Dela fänkålen i klyftor och lägg i en ugnsform. Dela blomkålen i mindre bitar och lägg även den i formen. Hacka örterna och ringla över tillsammans med oljan. Häll på en skvätt vitt vin, salta och peppra.
In i ugnen på 200 grader i ca 30-35 min.
Serverades idag med tzatziki och färsspett. Enkelt och gott!
Kommentarer
Skicka en kommentar