Då var även denna långhelgen slut. Vi har haft det riktigt skönt och fått en hel del gjort. Igår var jag och barnen hos mina föräldrar och hälsade på, dem bor vid sjön Lygnern i Sätila. Barnen badade, inte jag dock, alldeles för kallt ;-) Passade också på att fota lite vid en närliggande bäck, lite långa slutartider som jag tycker är kul att trixa med ;-)
Idag var jag iväg till Blomsterlandet direkt på morgonen för att köpa lite blommor att fylla upp mina krukor med, blev riktigt fint.
Idag stod det fisk på schemat. Det blev både kolja och torskrygg som jag tillagade i ugnen tillsammans med en smaksatt gräddig sås. Till detta blev det en variant på mangosalsan jag gjorde för några veckor sedan, mycket gott ihop. Ett glas vin fick det bli också :-)
Lägg i fisken i en ugnsform i mindre bitar. Salta och peppra väl.
Blanda ihop grädde, creme fraiche, mjölk, ost, fiskfond och soltorkade tomater i en kastrull och koka upp. Ta från plattan och låt svalna lite.
Skiva lökarna, hacka dill och gräslök och drissla över fisken. Häll över gräddblandningen och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 25 min.
Hoppas ni andra har haft det bra? Nu har jag ytterligare en kort vecka framför mig, avslutning i skolan för dottern på torsdag, dvs halvdag för mig och sedan helledig på fredagen, skönt!
Inte helt blå himmel men fantastisk utsikt ;-) |
Idag var jag iväg till Blomsterlandet direkt på morgonen för att köpa lite blommor att fylla upp mina krukor med, blev riktigt fint.
Innan gräddblandningen åkte på. |
Idag stod det fisk på schemat. Det blev både kolja och torskrygg som jag tillagade i ugnen tillsammans med en smaksatt gräddig sås. Till detta blev det en variant på mangosalsan jag gjorde för några veckor sedan, mycket gott ihop. Ett glas vin fick det bli också :-)
Ingredienser
torskrygg
kolja
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1-2 dl mjölk 3%
någon dl smaksatt krämig ost tex cantadou
1 msk fiskfond
2 msk kräm av soltorkade tomater
färsk dill
gräslök
ett knippe salladslök eller om du odlar egen lök så använd den om den inte blivit för stor
salt och peppar
ev någon fiskkrydda
Lägg i fisken i en ugnsform i mindre bitar. Salta och peppra väl.
Blanda ihop grädde, creme fraiche, mjölk, ost, fiskfond och soltorkade tomater i en kastrull och koka upp. Ta från plattan och låt svalna lite.
Skiva lökarna, hacka dill och gräslök och drissla över fisken. Häll över gräddblandningen och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 25 min.
Jag lade lite tomater på toppen, det kan man givetvis hoppa över. |
Salsa med mango, gurka, tomat, avocado, färsk lök, dill, gräslök, lime och olivolja. |
Hoppas ni andra har haft det bra? Nu har jag ytterligare en kort vecka framför mig, avslutning i skolan för dottern på torsdag, dvs halvdag för mig och sedan helledig på fredagen, skönt!
Ser verkligen underbart gott ut! Roligt också att få se lite västkusbilder. Påminner om barndomen!
SvaraRaderaMums, så gott det ser ut!
SvaraRadera