På påskdagen hade vi kompisar över på middag. De har en son som är ca 1 år yngre än Rasmus och nu har dom äntligen börjat leka tillsammans :-) Vi började med några timmars lek och prat och sedan åt vi en god lammstek med myntasås och ugnsrostad potatis + lite grönsaker. Gott, gott! Vilket väder vi hade, vi satt ute och åt för första gången i år, varmt och skönt ända tills vi gick in på kvällen.
Tänkte bjuda på receptet på lammet och den goda myntasåsen som kommer här ;-)
Häll upp olivoljan i en skål, pressa ner några vitlöksklyftor. Hacka lite färsk rosmarin och lägg i skålen. Riv skalet från en citron och tillsätt till skålen tillsammans med salt och peppar, snåla inte ;-)
Blanda ihop och kleta in hela steken. Bryn steken i en stekpanna på alla sidor, lägg sedan in i ugnen på 120 grader tills steken visar 60 grader, tar ca 1½-2 timmar.
Hacka en näve färsk mynta och pressa ner vitlöksklyftorna i en skål. Tillsätt resterande ingredienser och blanda runt. Ställ i kylen tills servering.
Servera med ugnsrostad potatis, lite grönsaker och ett glas rött!
Goa ungar :-) |
Tänkte bjuda på receptet på lammet och den goda myntasåsen som kommer här ;-)
Ingredienser lammstek
en lammstek
färsk rosmarin
några vitlöksklyftor
en citron
salt och peppar
1 dl olivolja
Häll upp olivoljan i en skål, pressa ner några vitlöksklyftor. Hacka lite färsk rosmarin och lägg i skålen. Riv skalet från en citron och tillsätt till skålen tillsammans med salt och peppar, snåla inte ;-)
Blanda ihop och kleta in hela steken. Bryn steken i en stekpanna på alla sidor, lägg sedan in i ugnen på 120 grader tills steken visar 60 grader, tar ca 1½-2 timmar.
Ingredienser myntasås
2 dl matlagningsyoghurt
2 dl creme fraiche
färsk mynta
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
Hacka en näve färsk mynta och pressa ner vitlöksklyftorna i en skål. Tillsätt resterande ingredienser och blanda runt. Ställ i kylen tills servering.
Servera med ugnsrostad potatis, lite grönsaker och ett glas rött!
Kommentarer
Skicka en kommentar