Gluten- och sockerfri morotskaka

morotskaka

Min mamma gör en väldigt god morotskaka som jag har bloggat om tidigare. Jag har också bloggat om ett himla gott dadel- och morotsbröd tidigare och häromdagen fick jag för mig att om jag slår ihop dessa två recept så borde det bli en himla god gluten- och sockerfri morotskaka och........det blev det ;-) Den här kakan bjöd jag på gårdagens födelsekalas och alla tyckte den var jättegod! Så här Tanja, kommer receptet på morotskakan ;-)

Ingredienser
2 dl dadlar
3 ägg
3 dl mandelmjöl
3 små rivna morötter
3 msk smält kokosolja (eller rapsolja)
½ dl stevia strö
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
 
Ingredienser frosting
100 g philadelphiaost
2 msk stevia strö
30 g mjukt smör
1 krm vaniljpulver
skalet från 1 lime

Sätt ugnen på 175 grader. Kör dadlar tillsammans med äggen i en matberedare. Blanda ihop de torra ingredienserna. Mixa ihop ägget och dadlarna med kokosoljan, de torra ingredienserna och de rivna morötterna till en smet.

Smöra en rund form och häll i smeten. Ställ in i ugnen ca 35-40 min. Ta ut och låt svalna.

Vispa ihop philadelphiaosten med smöret, stevia strö och vaniljpulvret. Smeta ut på den kalla kakan. Riv över limeskal. Servera!

gluten- och sockerfri morotskaka



Kommentarer

Skicka en kommentar