Idag firar jag och sambon 4 år som förlovade :-) Ja, vi förlovade oss 090909 ;-) Grattis till oss! Inget speciellt firande idag dock av olika anledningar, vi väntar till helgen istället :-)
Jag äter inte speciellt mycket sötsaker längre, knappt något men ibland saknar jag lite bakverk. Då är det ju himla käckt att man faktiskt kan baka utan socker och vetemjöl och ändå få det gott! Det här receptet är ifrån boken Viktminskning med Lchf som Åse med bloggen 56kilo.se har gjort. Mycket god kaka, kan tänka mig att den också funkar med andra frukter såsom plommon, persika osv men eftersom mitt äppelträd dingnar av härliga frukter just nu så var äpplena givna ;-)
Sätt varmluftsugnen på 180 grader. Smörj en springform. Vispa ägg och stevia strö luftigt och vitt. Smält smöret.
Vispa ner smör och grädden i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner och blanda ordentligt. Häll i formen.
Skala och kärna ur äpplena och klyft. Stek i smör i några minuter, pudra över kanelen och låt stå någon minut. Häll äpplena över smeten och tryck försiktigt ner dem.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Blir kakan för mörk så lägg över aluminiumfolie efter halva tiden.
Nu ska jag slå igen datorn och kolla på Ensam mamma söker som börjar idag. Kul att kolla på och kul att Magdalena Graaf är med den här säsongen som programledare :-)
Jag äter inte speciellt mycket sötsaker längre, knappt något men ibland saknar jag lite bakverk. Då är det ju himla käckt att man faktiskt kan baka utan socker och vetemjöl och ändå få det gott! Det här receptet är ifrån boken Viktminskning med Lchf som Åse med bloggen 56kilo.se har gjort. Mycket god kaka, kan tänka mig att den också funkar med andra frukter såsom plommon, persika osv men eftersom mitt äppelträd dingnar av härliga frukter just nu så var äpplena givna ;-)
Ingredienser
3 dl mandelmjöl
75 g stevia strö
125 g smält smör
½ dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
4 ägg
4 äpplen
50 g smör
2 msk kanel
Sätt varmluftsugnen på 180 grader. Smörj en springform. Vispa ägg och stevia strö luftigt och vitt. Smält smöret.
Vispa ner smör och grädden i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner och blanda ordentligt. Häll i formen.
Skala och kärna ur äpplena och klyft. Stek i smör i några minuter, pudra över kanelen och låt stå någon minut. Häll äpplena över smeten och tryck försiktigt ner dem.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Blir kakan för mörk så lägg över aluminiumfolie efter halva tiden.
Nu ska jag slå igen datorn och kolla på Ensam mamma söker som börjar idag. Kul att kolla på och kul att Magdalena Graaf är med den här säsongen som programledare :-)
Hihi... jag och min man förlovade oss också den 9 september... fast -99. Många nior där med. :)
SvaraRaderaGrattis till er!
Mumsig kaka. Kul att passa på när frukt, bär och grönsaker är i säsong att göra saker av.
Kram
Vart i ugnen ställer jag kakan? Och hur länge ska den gräddas?
SvaraRadera/Maria
Oj då, tack Maria för att du uppmärksammade detta. Hur kunde jag missa ;-) Ja, ja, nu har jag i alla fall lagt till den missade informationen :-)
Radera