Höstgod färsgryta! |
Syns det att jag äter lågkolhydrat? ;-) Förutom kaviaren då men den är sambons ;-) |
Gryta Le Cruiset. |
Ingredienser
1 kg nötfärs
1 aubergine
1 squash
1 röd lök
3 vitlöksklyftor
1 stor tomat
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk curry
1 msk mango curry krydda från Santa Maria (så himla god, testa om ni inte gjort det)
lite gurkmeja
salt och peppar
färsk persilja
kokosfett och smör
Börja med att skiva ner auberginen, squashen och rödlöken i mindre bitar, rätt så små bitar, det ska inte vara några stora bitar i denna grytan. Hacka vitlöksklyftorna.
Bryn grönsakerna i kokosfett och smör i en stekpanna några minuter, häll sedan över i en större gryta, typ gjutjärnsgryta. Bryn nu färsen i stekpannan, tillsätt 1 tsk curry och häll sedan över i grytan. Hacka nu även tomaten och tillsätt till grytan.
Krydda med mango/curry kryddan, salt, peppar och lite gurkmeja. Häll över creme fraiche och grädde. Om det ser för torrt ut så tar du bara mer grädde, det ska inte vara massa sås men ändå inte för torrt. Låt stå och småputtra en stund medans du gör tillbehören som denna gången blev en getostdipp och sallad.
Ingredienser getostdipp
2 dl turkisk yoghurt
1 dl creme fraiche
en rulle getost
1 tsk honung
salt och peppar
Ta fram en skål och häll i osten, mosa med en gaffel och rör i resten av ingredienserna.
Servera med en sallad!
De där blåsorna låter inget vidare. Hua! Aldrig hört talas om. Grytan låter desto trevligare!
SvaraRadera