Oh, denna ljuvliga årstid! Vilka dagar vi har haft den sista veckan. Helt underbart! Grillen går för fullt och igår kväll grillade jag en stor laxbit på grillen med indirekt grillning. Jag började med att grida in laxen med olivolja, rev över lite citronskal, pressade ut citronsaft över den, strösslade över lite hackad dill, salt och peppar. Sedan la jag laxen längst in på grillen där jag inte satt på värmen, körde upp grillen till ca 180 grader och så fick den ligga där tills den blev färdig, tog kanske 30 min, vill man att det ska gå snabbare så ökar man bara på värmen. Jag tog ut laxen när den var exakt 56 grader, då var den helt perfekt!
Till detta blev det couscoussallad. Inga svårigheter med den förstås, ett tips är dock att hälla över en dressing bestående av olivolja och pressad citron när couscousen fortfarande är varm, då suger den åt sig och blir supergod, sedan är det bara till att tillsätta grönsaker efter vad man har hemma. En god ingrediens som jag kan använda mig av nu är min egenodlade vitlök, den är ju förstås inte färdig ännu men att hacka ner stjälkarna i tex en couscoussallad blir himla gott! Serverade det hela med en citrondippsås gjord på en del majonäs, en del turkisk yoghurt, en del creme fraiche, rivet citronskal, lite pressad citron, en msk honung, hackad gräslök, salt och peppar. Mumsigt!
Det ser riktigt gott ut!
SvaraRadera