Ja, då var det väl dags att tipsa om en lätt- och snabblagad vardagsrätt igen tycker jag. Den här mangokycklingen har jag visserligen bloggat om tidigare men den tål att upprepas. Härliga smaker av både den färska mangon och mango chutneyn och lite härligt sting ifrån sambal oelek. Så här gör man:
Ingredienser för ca 6 port:ca 800 g kycklingfilé
smör och olivolja
2 dl vatten
1 tsk sambal oelek
1 hönsbuljongtärning eller gärna om du har egengjord fond
1 msk soja
1 liten purjolök
2 dl creme fraiche
2 msk mango chutney
1 färsk mango
smör och olivolja
2 dl vatten
1 tsk sambal oelek
1 hönsbuljongtärning eller gärna om du har egengjord fond
1 msk soja
1 liten purjolök
2 dl creme fraiche
2 msk mango chutney
1 färsk mango
Skär filéerna i mindre bitar och bryn i smör och olivolja i en stekpanna. Tillsätt vatten, sambal, buljongen och sojan. Koka under lock ca 15 min. Strimla purjon och rör ner i grytan. Tillsätt creme fraiche och mango chutney och koka ytterligare 5 min. Skär den färska mangon i bitar och tillsätt i grytan strax innan servering. Servera med ris och lite extra mango chutney.
Tack - letade just efter snabb (och god) vardagsmat att laga. Undrar om man kan ta fryst mango till detta för att göra det ännu enklare?
SvaraRaderaFrejda: fryst mango går säkert bra!
SvaraRaderaJag brukar laga en liknade rätt. Blir mycket gott. Jag älskar lite hetare mat tillsammans med färsk frukt av olika slag.
SvaraRadera