Två kanongoda bufférätter med italienskt tema - pestokryddad sallad och kycklingfilé med tomat och oliver
Igår hade vi kalas här hemma och såklart så skulle det lagas mat. Jag gjorde en liten "minibuffé" som bestod av ugnsrostade potatisar, kycklingfilé med tomatdressing och en superfräsch pestokryddad blandad sallad som bestod av bland annat kronärtskockor. Tänkte ge er receptet på kycklingen och salladen i detta inlägg. Dom här två rätterna går dessutom väldigt bra att förbereda dagen innan vilket jag gjorde.
Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna med smör eller olivolja. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform och stek i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills kycklingen är klar. Låt svalna. Gör du detta dagen innan så täck formen med folie och ställ in i kylen.
Blanda de soltorkade tomaterna med olivolja, balsamvinäger, en pressad vitlöksklyfta, salt och peppar. Ställ undan.
Dela körsbärstomaterna. Skär kyclingen i skivor. Blanda kycklingen och tomaterna med oliver och spenat i en skål. Häll över dressingen.
Koka bönorna mjuka. Häll av och kyl i kallt vatten så dom behåller sin färg. Skär kronärtskockorna i mindre bitar och samma med paprikan.
Blanda peston med olja och lite salt och peppar.
Blanda ihop bönor, kronärtskocka, paprika och ruccola med dressingen.
Kycklingfilé med tomat och oliver
ca 1 kg kycklingfilé
salt och peppar
2 askar körsbärstomater
1 liten påse babyspenat
ett gäng med kalamataoliver
Dressing
1 dl strimlade soltorkade tomater
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna med smör eller olivolja. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform och stek i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills kycklingen är klar. Låt svalna. Gör du detta dagen innan så täck formen med folie och ställ in i kylen.
Blanda de soltorkade tomaterna med olivolja, balsamvinäger, en pressad vitlöksklyfta, salt och peppar. Ställ undan.
Dela körsbärstomaterna. Skär kyclingen i skivor. Blanda kycklingen och tomaterna med oliver och spenat i en skål. Häll över dressingen.
Pestokryddad sallad
ca 300 g haricot verts
2 burkar kronärtskockshjärtan
2 burkar grillad paprika
1 liten påse ruccola
Dressing
1 dl pesto
3 msk olivolja
salt och peppar
Koka bönorna mjuka. Häll av och kyl i kallt vatten så dom behåller sin färg. Skär kronärtskockorna i mindre bitar och samma med paprikan.
Blanda peston med olja och lite salt och peppar.
Blanda ihop bönor, kronärtskocka, paprika och ruccola med dressingen.
Oj, det ser så gott ut. Vad omtänksamt att laga både vegetarisk- och kötträtter tillfesten.
SvaraRaderavilken härlig sallad!
SvaraRaderaSpännande sallad den där understa. Är nog supergod ihop med grillat!
SvaraRadera