Gjorde en ljuvligt god fläskfilégryta i lördags. Jag smaksatte den med äppelmos, röd vinbärsgelé och körsbärssirap. Dessa smaker ihop blev riktigt gott! Höst är gryttider, håller ni inte med?
Börja med att dela köttet i grytbitar. Bryn i smör i en stekpanna, salta och peppra. Lägg över i en större gryta.
Hacka den gula löken och dela champinjonerna i kvartar. Bryn i smör i stekpannan och häll sedan över i samma gryta som köttet.
Tillsätt resterande ingredienser. Smaka av, kanske behövs mer salt och peppar. Är såsen för tunn så tillsätt lite majsstärkelse eller vetemjöl utrört i lite vatten.
Servera med potatismos och njut!
Ingredienser
ca 1,3 kg fläskfilé
smör
salt och peppar
1 gul lök
färska champinjoner
5 dl matlagningsgrädde
2 tsk dijonsenap
2 msk äppelmos
2 msk röd vinbärsgelé
2 msk körsbärssirap
lite soja för färgens skull
oregano
(majsstärkelse)
Börja med att dela köttet i grytbitar. Bryn i smör i en stekpanna, salta och peppra. Lägg över i en större gryta.
Hacka den gula löken och dela champinjonerna i kvartar. Bryn i smör i stekpannan och häll sedan över i samma gryta som köttet.
Tillsätt resterande ingredienser. Smaka av, kanske behövs mer salt och peppar. Är såsen för tunn så tillsätt lite majsstärkelse eller vetemjöl utrört i lite vatten.
Servera med potatismos och njut!
Omnomnom!.. :)
SvaraRadera