Ja, inte dags att dricka glögg men att sätta glöggen. I år kommer inte jag att sätta någon glögg dels för att vi har flaskor kvar från förra året men även förstås för att jag är gravid och inte kommer kunna dricka någon glögg i år. Vill ändå tipsa er som gör egen glögg eller som vill testa att göra egen glögg om att det är hög tid att göra det nu. Följer ni detta receptet så får ni en riktig dunderglögg som är otroligt god och faktiskt ännu godare året efter ;-)
Ingredienser:
5 l svagdricka
5 st skalade och skivade potatisar
50 g jäst
10 g hela nejlikor
10 g kardemummakärno
15 g skalad ingefära
1 st kanelstång
2.5 kg socker
250 g russin
5 st skalade och skivade potatisar
50 g jäst
10 g hela nejlikor
10 g kardemummakärno
15 g skalad ingefära
1 st kanelstång
2.5 kg socker
250 g russin
Blanda allt i en 10-liters hink eller liknande. Rör om ordentligt och täck med plast och gör små lufthål. Låt stå i rumstemperatur minst 3 veckor gärna längre. Rör ej under tiden. Häll över i rena flaskor, akta så att inte bottensatsen följer med.
Kommentarer
Skicka en kommentar