Tagliatelle med frikadeller i tomatsås, parmesanost och hemlagad pesto. |
Ingredienser tomatsås
2 st burkar krossade tomater (testa gärna Mutti om ni inte gjort det)
1 st burk körsbärstomater
1 gul hackad lök
2 st hackade vitlöksklyftor
en näve färsk hackad basilika
flingsalt och svartpeppar
1 tsk socker
olivolja
Fräs lökarna i olivolja några minuter utan att de tar färg. Tillsätt tomaterna, basilikan och krydda. Låt stå och puttra en stund medans du gör resten.
Ingredienser frikadeller
ca 800 g färs (jag använder bara nöt)
1 ägg
ca 2 msk ströbröd
ca 2 dl riven parmesanost
flingsalt och svartpeppar
torkad oregano
rivet skal från 1 st citron
Blanda alla ingredienserna väl och ställ åt sidan en stund.
Medans du koka upp vattnet till pastan så börjar du forma färsen till rätt så stora köttbullar och lägger ner i tomatsåsen. Låt puttra på svag värme medans pastan kokar, ca 10-15 min.
Servera gärna med riven parmesanost och pesto.
Det ska vara basilika både i tomatsåsen och den hemmagjorda peston. |
Riktig Lady och Lufsen mat, så gott!
SvaraRadera