|
Lika god som en rak gurka ;-) |
Jag läste en artikel på
Aftonbladets hemsida där Mats-Eric Nilsson berättar hur vi som konsumenter blir lurde när vi köper grönsaker och frukt i affären. Det står ju ofta "klass 1" på skyltarna ovanför grönsakerna och vi tror genast att det betyder att det här är en perfekt och god frukt/grönsak. Men så är ju inte alls fallet. Klass 1 står enbart för utseendet. Har inget alls med smaken att göra. Ett bra exempel på detta är ju tex äpplen som Mats-Eric berättar om. Det är ju knappast de perfekt runda, glansiga äpplena ifrån Argentina som är godast....nej, det är våra egna svenska äpplen med lite skavanker här och var.
|
Mycket godare än en traditionell rund tomat! |
Men, att det inte är utseendet som styr hur en grönsak/frukt smakar det vet ju redan vi som odlar eget eller som någon gång handlat från ett grönsaksstånd nere i medelhavet. Dom där krokiga gurkorna eller bönorna eller dom inte helt perfekta tomaterna, dom är ju självklart minst lika goda som dom raka/runda, om inte godare ;-)
|
Jättegod morot trots sitt utseende ;-) |
Ja, det har ju blivit väldigt omdiskuterat det där med klass 1 och klass 2. Tokigt hur kräsna vi är. En böjd gurka som klass 2. Vem gör något annat än hackar ner en gurka. Galet tycker jag!
SvaraRadera