Ingen jätteupphetsande rubrik kanske ;-) men den här rätten blev jättegod och enkel att tillaga. Jag la i lite av varje i den här rätten som vanligtvis passar bra ihop, oliver, tomater, basilika, philadelpiaost mm. Så här gjorde jag:
Börja med att dela laxen och torsken i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Salta och peppra fisken. Blanda ihop grädde och philadelpiaosten i en skål, krydda med hackad basilika och lite salt och peppar.
Dela körsbärstomaterna på hälften och fördela över fisken, strö över en näve med oliver. Häll över såsen och kör in i ugnen på 200 grader ca 20-25 min. Ta ut formen och strö över räkorna. Servera med tex spaghetti.
Ingredienser
lax och torsk för 4 port
3 dl matlagningsgrädde
1 pkt philadelpiaost
en näve färsk basilika
ett gäng med körsbärstomater
några oliver
en vitlöksklyfta
salt och peppar
ca 2 dl räkor utan skal
Börja med att dela laxen och torsken i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Salta och peppra fisken. Blanda ihop grädde och philadelpiaosten i en skål, krydda med hackad basilika och lite salt och peppar.
Dela körsbärstomaterna på hälften och fördela över fisken, strö över en näve med oliver. Häll över såsen och kör in i ugnen på 200 grader ca 20-25 min. Ta ut formen och strö över räkorna. Servera med tex spaghetti.
Åh, här kan vi snacka mat! Så fantastiskt gott det ser ut!
SvaraRaderaDet enklaste ÄR verkligen det bästa! Har aldrig testat philadelphia i fiskrätter, men det låter väldigt gott.
SvaraRaderaTycker fröken Dill