Den här brödsallad gjorde jag med inspiration ifrån Jamie Olivers program där han lagar mat på 30 min. Han använde sig av ciabattabröd men eftersom jag hade fått hem en hel låda med bröd ifrån Pågen med bland annat ett focacciabröd så tog jag det istället. Det handlar om att få lite smak på brödkrutongerna och att få dom krispiga.
Jag tog och delade brödet i mindre bitar, ca 2 cm. Lägg i en ugnsform, salta och peppra och ringla över olivolja. Pressa över en vitlöksklyfta. Strö över lite färsk oregano. Blanda runt allting. In i ugnen på hög värme och kör några minuter tills brödkrutongerna får fin färg.
Sedan är det bara till att blanda i krutongerna i den salladen man vill ha.
Till detta så grillade vi pannbiffar och gjorde ugnsrostad potatis och morötter. Härligt värre!!
Idag har vi kanonväder här i Göteborg och vi ska dra ut på havet. Ska bara blanda ihop en pastasallad först för man blir ju sååå hungrig på havet ;-) Ha en bra dag!
Jag tog och delade brödet i mindre bitar, ca 2 cm. Lägg i en ugnsform, salta och peppra och ringla över olivolja. Pressa över en vitlöksklyfta. Strö över lite färsk oregano. Blanda runt allting. In i ugnen på hög värme och kör några minuter tills brödkrutongerna får fin färg.
Sedan är det bara till att blanda i krutongerna i den salladen man vill ha.
Till detta så grillade vi pannbiffar och gjorde ugnsrostad potatis och morötter. Härligt värre!!
Idag har vi kanonväder här i Göteborg och vi ska dra ut på havet. Ska bara blanda ihop en pastasallad först för man blir ju sååå hungrig på havet ;-) Ha en bra dag!
Äntligen en "renodlad" mat- och odlingsblogg :) Förstå vad jag har letat haha Härligt med lite sommarläsning ;)
SvaraRadera