Lasagne på GI-vis, går det? Självklart! En lasagne måste ju inte innehålla pastaplattor, man kan tex byta ut plattorna mot aubergine istället vilket jag gjorde idag. Receptet hittade jag i en av mina GI-kokböcker. Som sås blandade jag bara creme fraiche och chévre, blev jättegott. Till detta en fräsch sallad. Mer behövs inte för att Martina ska bli nöjd :-) Så här gjorde jag:
Ingredienser
1 kg nötfärs
1 gul hackad lök
3 st stora hackade vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
4 msk chilisås
1 dl köttfond (min egengjorda)
2 tsk torkad timjan
2 tsk italiensk gourmetkrydda
salt och peppar
2 burkar creme fraiche
200 g chévre
1 stor aubergine
olivolja
Börja med att bryna lökarna i olivolja, tillsätt färsen och bryn klart. Tillsätt tomatpure, chilisås, kryddorna och köttfonden. Låt småputtra i ca 10 min.
Blanda ihop creme fraiche och chévre, salta och peppra.
Dela auberginen på längden i ca ½ cm tjocka skivor. Smöra en ugnsform. Lägg en lager med köttfärs i botten, sedan aubergineskivorna och sedan ett lager ostsås. Gör ett lager till. In i ugnen på 200 grader varmluft i ca 30 min.
Så här trevlig ser den ut när den varit i ugnen ca 30 min. |
Servera med en fräsch sallad. |
Tycker det har varit lite dåligt med kommentarer den sista tiden så kommentera gärna ;-) Det är ju alltid roligare att blogga om man får lite gensvar......
ser gott ut!
SvaraRaderaSmart GI-tips, lite som moussaka.
SvaraRaderahaha, mer behövs inte heller för att göra mig nöjd! :=) jag älskar lasagne, brukar göra med hemmagjorda lasagneplattor (men aubergine är riktigt gott det med!) och använda quornfärs istället för vanlig. underbart!
SvaraRaderatrevlig helg!