Ricotta pannkakor


Dom här goda pannkakorna passar perfekt som mellanmål. Servera gärna ihop med några goda bär och kanske till och med en klick glass. Pannkakorna är väldigt "matiga", räcker med några få för att bli mätt.

Ingredienser
3 ägg
250 g ricottaost
2½ dl mjölk
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Till servering
färska bär

Separera äggulorna från vitorna. Blanda ricottaosten med mjölken och äggulorna i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i smeten.

Vispa äggvitorna luftigt och vänd försiktigt ner dem i smeten.

Smält en klick smör i en stekpanna och häll ut ca 1 dl smet per pannkaka. Grädda dom gyllenen på båda sidor. Servera med bär.

Kommentarer

  1. Hejsan Martina, du det där ser farligt gott ut!!

    Idli - en liten trevlig tomat
    Chech's excellent yellow - mellanstor
    Azoychka - en fin 'ryska' bifftomat

    Ildi kan du hitta överallt men de andra två är kultarvstomater som kan vara lite knepigare att få tag i.

    SvaraRadera
  2. Spännande med ricottaosten i, ser härligt fluffiga ut!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar