Ingredienser
100 g champinjoner
1 gul paprika
1 röd paprika
ca 10 cm purjolök
6 st scharlottenlökar
1 st broccolibukett
några blomkålsbuketter
2 msk olivolja
salt och peppar
2 tsk curry
2 tsk oregano
3½ dl hummerfond
7 dl vatten
2 dl grädde
ca 400 g lax
ca 300 g torsk
ca 400 g lax
ca 300 g torsk
Skiva champinjonerna. Hacka paprikan. Hacka purjolöken. Skiva scharlottenlöken. Dela upp broccolin och blomkålen i mindre buketter.
Värm olivoljan i en kastrull. Tillsätt alla grönsaker och kryddor utom blomkålen och broccolin. Salta och peppra. Fräs i några minuter. Tillsätt hummerfonden, vattnet och grädden. Puttra i ca 10 min.
Lägg i blomkålen, broccolin och den tärnade fisken. Låt sjuda i ca 5 min.
Till detta gjorde jag ett gott vitlöksbröd. Rosta några skivor surdegsbröd och gnid sedan in dem med en halv vitlöksklyfta, enkelt men så gott. Vi drack ett vitt vin som heter Saint Clair Sauvignon Blanc (nr 6382). Ett jättegott vin som passade perfekt till soppan.
Så gott med fisksoppa!! Och det vinet är ju så gott!! Vilken fest!
SvaraRadera