Korvgryta - en variant på stroganoffen


Falukorv är egentligen inte en favorit hos mig men resten av familjen tycker om det så ibland får man ju ge med sig ;-) För att få lite variation på den gamla hederliga stroganoffen så gjorde jag den här korvgrytan istället. Blev faktiskt riktigt gott och kändes bra mycket fräschare och "lättare" en min vanliga stroganoff.

Ingredienser
1 ring falukorv
2 gula lökar
smör
2 msk tomatpuré
½ köttbuljongtärning + 3 dl vatten
2 burkar krossade tomater
2 tsk senap
salt och vitpeppar
5 färska champinjoner i bitar
2 msk bostongurka
1 dl vispgrädde

Bryn korven i smör i en stekpanna, lägg sedan över i en gryta. Fräs sedan löken i en klick smör, tillsätt tomatpurén och bryn någon minut till, lägg sedan över löken i grytan och rör om. Tillsätt köttbuljong + vatten, tomatkross och senap och koka upp.  Salta och peppra och låt sedan puttra i ca 10 min.
Fräs champinjonerna i smör. Lägg i dem i grytan tillsammans med gurkan. Tillsätt grädden och koka någon minut tills allt blivit varmt.

Servera med makaroner och kokta grönsaker.


Kommentarer