Julsallad med quinoa



Den här härliga salladen innehåller alla julens härliga smaker och grönsaker. Grundreceptet innehåller bulgur men eftersom jag inte hade det hemma så fick det bli quinoa istället vilket gick lika bra. För första gången använde jag mig också av grönkål i maten, riktigt gott faktiskt. Vi serverade salladen till julskinka, perfekt kombo!

Ingredienser
2 dl quinoa eller bulgur
1 röd lök
2 morötter
1 röd paprika
200 g grönkål
ca 6 st marinerade tomater
1 dl torkade fikon
2 msk rapsolja
1 msk smör
2 krm salt

Dressingen
3 msk chilisås
1 msk honung
2½ msk rödvinsvinäger
½ tsk spiskummin
½ tsk kanel
½ tsk mald kardemumma
½ tsk sambal oelek
1 tsk riven färsk ingefära
1 dl rapsolja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Koka quinoan eller bulgurn. Blanda ihop ingredienserna till dressingen, blanda i quinoan och ställ åt sidan så länge.

Strimla lök, morötter, paprika, grönkål, soltorkade tomater och fikonen. Fräs löken och morötterna i oljan i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt smöret, paprikan, grönkålen, tomaterna och fikonen och fräs ytterligare några minuter. Salta och blanda ner quinoan.

Receptet har jag hittat i Allt om mat.

Kommentarer

  1. Dressingen låter ju verkligen kanongod, så länge Anki slipper spiskumminen... Grönkål stod vi o kollade på i affären, har faktisk heller aldrig haft det i matlagning. Om man bortser från grönkålssoppa då förstås...

    SvaraRadera
  2. Vilka goda julinspirerade rätter du lagat!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar