Vill du ha tips på snabblagad fredagsmat så kommer ett här. Den här pastarätten är supergod och går snabbt att tillaga och den går garanterat hem hos alla barn ☺.
Man kan ju förstås välja att köpa färdig pesto, då går det ännu snabbare ;-)
Ingredienser till peston:
2 dl basilikablad
1½ dl olivolja
30 g pinjenötter
en näve riven parmesanost
2 pressade vitlöksklyftor
flingsalt och svartpeppar
Mixa allt utan vitlöken och kryddorna i en mixer. Häll över i en skål och pressa i vitlöken, salta och peppra.
Kycklingen:
6 st kycklingfileér
1 gul lök
olivolja
4 dl matlagningsgrädde
1 burk mutti körsbärstomater eller liknande mängd färska körsbärstomater
ca 6 msk pesto
salt och peppar
oregano
Hacka den gula löken och fräs i olivolja i en stekpanna. Tillsätt kycklingen delad i mindre bitar, salta och peppra. Bryn några minuter.
Tillsätt tomaterna, matlagningsgrädden, peston och lite oregano. Låt puttra tills kycklingen är klar. Koka under tiden pasta, tex spaghetti.
Servera med ett glas rött vin och njut av att det är fredag!!
Man kan ju förstås välja att köpa färdig pesto, då går det ännu snabbare ;-)
Ingredienser till peston:
2 dl basilikablad
1½ dl olivolja
30 g pinjenötter
en näve riven parmesanost
2 pressade vitlöksklyftor
flingsalt och svartpeppar
Mixa allt utan vitlöken och kryddorna i en mixer. Häll över i en skål och pressa i vitlöken, salta och peppra.
Kycklingen:
6 st kycklingfileér
1 gul lök
olivolja
4 dl matlagningsgrädde
1 burk mutti körsbärstomater eller liknande mängd färska körsbärstomater
ca 6 msk pesto
salt och peppar
oregano
Hacka den gula löken och fräs i olivolja i en stekpanna. Tillsätt kycklingen delad i mindre bitar, salta och peppra. Bryn några minuter.
Tillsätt tomaterna, matlagningsgrädden, peston och lite oregano. Låt puttra tills kycklingen är klar. Koka under tiden pasta, tex spaghetti.
Servera med ett glas rött vin och njut av att det är fredag!!
Kommentarer
Skicka en kommentar