Egenfångad torsk i ugn


Som jag berättade i tidigare inlägget så har vi varit på Käringön i några dagar och en dag så var Jonny (min sambo) och Christian ute för att fiska torsk. Dom kom hem med några stycken, inte så många men vi fick iallafall till en riktigt god middag på torskrygg för oss allihopa.

Det var Christian som tillagade torsken så jag har inte riktigt koll på mått osv men receptet ser ungefär ut så här:

torskrygg för 6 pers
grädde
skinkost
prosciutto
purjolök

Blanda grädde med skinkost. Skiva purjolök och prosciutto. Salta och peppra fisken, lägg den i en ugnsform. Blanda gräddblandningen med löken och skinkan och häll över fisken. In i ugnen på ca 200 grader ca 50 min, beror lite på storleken på fisken.

Till fisken så gjorde jag ugnsrostade grönsaker och pesto.



Allt blev mycket smaskigt, vi har även med oss några torskfileér hem, får se vad man kan hitta på med dom.

Vattnet är klart och härligt på Käringön, Isabella badade mycket och länge ;-) Bryggan på Käringön: En annan del av bryggan:


Bästisarna!

Kommentarer

  1. Vad underbart det låter och ser ut från Käringön - bara barnrumpor på stranden är sommar på riktigt! Hann ni med Petersons härliga krog?

    Tack för TV-tipset! Jag såg första programmet, men har sedan helt glömt bort det. Något för en regnig dag som idag.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar