Stekt makrill med dillsås och timjanbakad färskpotatis


Vi fick några makrillar sist vi var ute och fiskade och dom tillagade vi idag. Jag kryddade filéerna med kryddblandningen "Fiskelycka" och flingsalt och stekte dom i smör. Till detta blev det ugnsbakad potatis. Använde mig av små färskpotatisar (som inte var så färska längre), jag la dom hela i en ugnsform, kryddade med timjan, både färsk och torkad, flingsalt, svartpeppar och hällde över olivolja. In i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter.

Det blev även en dillsås som jag gjorde så här:

ca 2 msk smör
1½ msk vetemjöl
ca ½ dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
ca 1 dl creme fraiche
1 dl hackad dill
rivet skal av ½ citron
flingsalt
svartpeppar
kryddblandningen fiskelycka

Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och rör runt. Häll i mjölken, grädden och creme fraichen. Krydda med kryddorna, riv i citronskal och häll i den hackade dillen.

Idag fick jag min första skörd av späda morötter och sockerärtor. Dom kokade jag i saltat vatten, först i med morötterna i ca 3 min, sedan i med sockerärtorna ytterligare 1 min. Häll av vattnet, häll på flingsalt och en skvätt olivolja.



Servera alltihopa tillsamman, en riktigt härlig sommarmåltid!!

Kommentarer

  1. Det där ser vansinnigt gott ut! Hel ugnsstekt färskpotatis! Mums!!

    SvaraRadera
  2. Vi har oxå ätit makrill idag! Ljuvligt gott :)

    SvaraRadera
  3. Ser verkligen jättesomrigt och gott ut! :-) Vilken god kryddblandning! Och vilka goda primörer!

    SvaraRadera
  4. Åh, morötterna ser alldeles fantastiska ut! Vill också ha! En rökt makrill har jag i kylskåpet, ser fram emot den ännu mer nu. :-) Tack för dina smultronställetips förresten, längtar redan efter västkusten!

    SvaraRadera
  5. Vilka söta morötter. Makrill är ju underbart gott, speciellt så här på sommaren! Fast det mesta smakar godare när man kan äta utomhus :)

    SvaraRadera
  6. Hej Marina!
    Åh, detta recept måste jag bara laga till min man nu när MIN semeter snart stundar ;-)
    Jag älskar makrill mé...
    Ha en härlig sommar ;-)
    Kram från Camilla som skriver på Monika A blogg ibland!

    SvaraRadera
  7. Ska testa din dillsås den låter som en läcker sås, fick föresten en massa nyfångad makrill i dag, så det passar ju.
    Hälsningar Magnus.

    SvaraRadera
  8. Magnus, härligt med nyfångad makrill, försökte igår men det blev inget :-(
    Dillsåsen är himla god, testa den!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar