SEMESTER!!

Nu är det äntligen semester för mig. 5 härliga veckor har jag framför mig ihop med resten av min familj. Det kommer såklart bli mycket grillad mat nu på sommaren och kanske jag inte kommer att lägga lika mycket tid som jag brukar göra på att blogga.

Ikväll blev det iallafall delvis grillad mat. Revbensspjäll med klyftpotatis gjord på bakpotatis och en god sweet chili dipsås.



Ingredienser revbensspjäll:
1 kg revben
3 röda lökar
2 st köttbuljongtärningar
2 st vitlöksklyftor
vatten

Häll i vatten i en kastrull, tillräckligt så det kommer att täcka revbenen. Lägg i löken i klyftor, buljongen och vitlöksklyftorna. Låt koka upp, lägg i revbenen och låt koka i ca 1 timme.

Ta upp revbenen och pensla på glaze.
Glaze:
2 msk oystersås
1 msk soja
1 msk sambal oelek
1 msk honung
2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
saften av en lime

Blanda ihop alla ingredienser.

Grilla revbenen till dom fått fin färg.

Servera revbenen ihop med klyftpotatisen (som idag fick sällskap av röd lök och rödbetor) och dipsåsen.



Vi har haft en riktigt skön kväll ute på altanen men den är inte slut ännu och vi hoppas såklart på många fler sådana här härliga ljumna kvällar :-)

Kommentarer