Vi gjorde två olika sorters pizzor i helgen som gick. Den ena var med tomatsås, röd lök, mozzarella, tomater, salami, olivolja och oregano. Och på den andra så bytte vi ut salamin mot grillad kyckling istället.
Jag gjorde även en pesto som vi klickade på pizzan vid servering och förstås lite ruccolasallad.
Pizzadegen gjorde jag enligt Leila´s recept som finns i hennes senaste kokbok "One more slice".
Pizzadeg:
15 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
5½-6 dl vetemjöl special
Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt socker, flingsalt och olivolja. Tillsätt mjölet lite i taget och knåda degen ca 10 min, jag använder mig av vispens degkrokar, går jättebra.
Låt den jäsa under en bakduk i ca 45 min.
Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i två delar (lite beroende på vilken storlek man vill ha på pizzorna) och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord. Lägg på fyllningen och grädda i mitten av ugnen på en pizzasten i ca 12 min.
Harlig pizza du gjort, der riktigt smaskig ut!
SvaraRaderaHa en underbar vecka kramar,
Nena
Pizza är aldrig fel :-)
SvaraRaderaHemmagjord pizza är jättegott, dina ser mumsiga ut. Nu var det längesedan jag gjorde pizza, kanske något i morgon nu när vi fått lite svalare och lite regnskurar.
SvaraRaderaSer supergott ut!
SvaraRadera