Gjorde en liten annorlunda variant på laxpastan som jag brukar göra i vanliga fall. Det här är så enkelt och det går snabbt att göra, perfekt när man vill få in mer fisk i vardagsmaten.
Ingredienser:
2 st vitlöksklyftor
1 gul lök (jag använde färsk lök med stjälk och allt)
1 st squash (använde min egenodlade som har börjat komma igång nu)
olivolja
4 st laxfileér
2 st burkar krossade tomater
2 msk tomatpuré
hackad färsk basilika
pasta (jag använder penne)
Börja med att dela laxen i mindre bitar och stek några minuter i olivolja, salta och peppra. Ta upp laxen och lägg åt sidan.
Hacka vitlöken och den gula löken, stek i olivolja. Dela squashen i slantar och stek med löken. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Låt gärna stå och puttra en stund. Koka under tiden penne.
När pastan kokat färdigt så blandar du i den i tomatsåsen tillsammans med hackad basilika. Lägg till sist i laxen och blanda runt försiktigt så inte laxen går sönder.
Servera med lite extra hackad färsk gul lök och basilika.
Kommentarer
Skicka en kommentar