Den här goda basilikasåsen serverade jag igår till grillspett. Receptet kommer ifrån Monika Ahlberg, det är en sås som hon har skrivit väldigt mycket om på sin blogg och tillslut så var jag ju förstås tvungen att testa den ;-)
Odlar en hel del basilika i mitt växthus, har 4 st stora plantor så att få ihop blad till den här såsen är inget problem!
Basilikasås
1 kruka basilika (ta ungefär så mycket blad som det brukar vara på en "köpeplanta")
3 st vitlöksklyftor
ca 1 dl olivolja
ca 0,4 dl vit balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar
Mixa blad, olivolja, balsamvinäger och vitlöksklyftor till en slät sås. Ta i mer olja om den blir för tjock. Krydda med salt och peppar.
Den här såsen blev riktigt god och passade väldigt bra till grillat. Dagen efter hade vi den även på köttfärsåsen och spaghettin och det blev jättegott!
Spännande! Jag älskar basilika och använder tonvis av det i pesto, men basilikasås har jag aldrig provat.
SvaraRaderaTack för tipset, har alldeles för mycket färsk basilika just nu som jag måste bli av med.
SvaraRadera