Ja, grillsäsongen är verkligen igång. Här hemma går grillen varm! I helgen som gick så grillade vi fläskfilé som jag lagt i marinad innan. Tillsammans med köttet grillade vi också majskolvar. Har märkt att majskolvarna blir mycket godare om man grillar dom länge. Dom får ju förstås inte bli svarta men väl genomgrillade tycker jag blir bäst.
Till detta blev det potatisgratäng och jag har testat några olika varianter på potatisgratäng men tycker nog det här sättet blir bäst:
Ingredienser:
potatis
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
4 dl matlagningsgrädde
riven ost
salt och peppar
örtkryddor
Skiva potatisen och löken, varva dom i en ugnsform. På varje lager med potatis så saltar och pepprar man och pressar över en vitlöksklyfta. Häll över grädden, strö över lite torkade örtkryddor och riv över lite ost.
In i ugnen på 200 grader ca 45 minuter.
Gjorde en annan variant för ett tag sedan med jordärtskocka i, den var riktigt god.
Jag får nog göra en gratäng med jordärtskocka, har funderat på det ett tag.
SvaraRaderaJag brukar krydda grädden innan jag häller ner den i formen.
Mums! Denna helg har det inte blivit något grillande av. Mest för att det varit blåsigt och regnigt, men också för att grannarna är på rymmen och vänner upptagna med annat så jag har inte haft sällskap i grilleriet och det är ju alltid trevligare. :-)
SvaraRaderaMmm vad gott det ser ut!
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaHittade hit, när jag googlade på
" Fläskfilé med potatisgratäng ". Det blir nämligen dagens middag.
// Anna